Yangın
Söndürme
Güvenlik
Sistemleri
AIS & Radar
Sistemleri
Hizmetlerimiz Referanslarımız İletişim
       

AIS SİSTEMLERİ » AIS Takılacak Tekneler için Bilgiler


1 Ocak 2010 Tarihinden itibaren Ticari teknelerde bulunması zorunlu olan AIS Class B-CS sistemini alacak olan teknelerin telsiz ruhsatlarında yazılı bir MMSI (Maritime Mobile Service Identification - denizcilik gezici servis kimliği) numarası yoksa Türk Telekominikasyon kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir. Önümüzdeki dönemlerde başvuruların yoğunlaşacak olması sebebi ile cihazın takılmasını isteyen tekne sahiplerinin bir an önce işlemlere başlaması Denize Elverişlilik Belgesinin gecikmemesi için gereklidir.

MMSI numarası var ise sadece cihaz faturası yeterli olacaktır.

Cihazın Takılması ve MMSI numarası alınması için gerekli belgeler ;

 

AIS CLASS-B Otomatik Tanımlama Sistemi Alacak Tekneler için Gerekli Evraklar Listesi ( PDF dosyasını indirmek için TIKLAYIN )

Bu belgeler ile birlikte firmamız tarafından verilecek olan kesin sipariş formu doldurularak faturalandırma yapılır. Her cihazın kendine ait özel bir seri numarası olup kullanıcıya kesilen fatura üzerinde belirtilecektir. Kullanıcı veya vekili daha önceden yoksa MMSI numarası için KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ne veya ekteki adreslerde bulunan BÖLGE BÜROLARI’na yukarıdaki belgeler ve ekteki dilekçe örneğini doldurarak ile müracat edecektir. Dilekçe örneği için Tıklayınız.

Kıyı Emniyeti Genel Müd. İrtibat Noktaları için Tıklayınız.

AIS OTS Cihazı için MMSI numarası başvurusu;
MMSI numarası varsa (Telsiz ruhsatnamesinde) bu numara kurulumu yapan teknik servis tarafından AIS OTS cihazının hafızasına kayıt edilecektir.
Yabancı Bayraklı teknelerde MMSI numarası yoksa bağlı oldukları ülkenin yetkili birimlerinden alacaklar.
Türk bayraklı teknelerde MMSI numarası yoksa kullanıcı (gerçek veya tüzel) kesilen cihaz faturası ve diğer ekler ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne müracat ederek MMSI numarası isteğinde bulunacaktır.Verilen MMSI numarasını kurulumu yapacak olan teknik servise bildirerek cihazın hafızasına kaydedilmesini sağlayacaktır. İstenirse Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne müracat işlemi firmamız tarafından yapılabilir. Fakat MMSI numarası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü  tarafından sadece yetkili kişilere verildiği için alıcı firmamızca sadece bu işlem için düzenlenmiş olan vekaletnameyi noterden onaylatması gerekmektedir. Faturalandırma, ödeme ve gerekli onayların ardında AIS KLAS B OTS cihazının tekneye montajı yapılacaktır.

 

Her türlü soru için firmamızı arayabilirsiniz.

Bizden Haberler

AIS Cihazı Takılacak Tekneler için UYARI !
Sektörde Yetkili Bayiliği olmayan bazı kişi ve şirketlerin fatura kesip ödeme aldıkları halde,sistemin teslimatı ve montaj işlemini yapmadıkları, bu sebepten bazı tekne sahiplerinin zor durumda kaldıkları ile ilgili olarak Denizcilik Müsteşarlığı uyarı yazısı yayınlamıştır.AIS Class-B sistemi taktırmak isteyenlerin,Cihazı aldıkları firmanın Yetkili Satış ve Servis olduğu konusuna dikkat etmeleri ileride sorun yaşamamaları için önemlidir.Tekne sahipleri ve Kaptanlara duyurulur...


CCTV Kamera ve Tüm Alarm Sistemlerinde Kredi Kartına 12 aya kadar taksit imkanı, ayrıntılı bilgi için bizi arayınız...

Teknelere AIS Zorunluluğu
AIS Class-B Otomatik Tanımlama Sistemi zorunluluğu 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren başlıyor.Özellikle MMSI numarası olmayan teknelerin başvurularını bir an önce yapması gerekmektedir. Ayrıntılar...

Kampanya
Söndürme ve Yangın Algılama Sistemlerinin bakım ve servislerinde kampanya.Özel indirimler için bizi arayınız…
Paket Servis İndirimleri !!!
Payroteknik setleri, Cansalları ve Yangın Söndürücüler için paket servis işlerinde özel indirimler için bizi arayın...
Doğru olanı yapın !!!
Teknenizin kalbi olan makina dairesinde Otomatik Söndürme Sistemi varmı ?
Varsa yeterli kapasitedemi ?
Acil bir durumda işe yararmı ?
Öğrenmek ve ücretsiz kontrol için bizi arayın...


Misyon ve Vizyonumuz

'Çok Geç Olmadan' prensibini ilke olarak benimseyen POYRAZ Yangın Söndürme ve Koruma Sistemleri Ltd., sektörü ile ilgili her konuda müşterilerine hizmet vermektedir.

Devamı...



İşyerleri,Fabrikalar,Depolar :
Portatif Söndürücüler haricinde yangın için yeterli bir su rezervi bulundurulmalı, yangın dolabında hortum, rekor ve lanslar tesisata bağlı ve her an kullanıma hazır ve şehir itfaiyesi ile aynı standartta olmalı, otomatik ihbar, alarm ve algılama ile söndürme sistemi varsa bakımlı ve çalışır konumda olmalıdır.

Konutlarda,Yaşam Mahallerinde :
Her katta en az 1 adet 6 kg'lık, mutfaklarda ise 2 kg'lık ABC tipi Kuru Kimyevi Tozlu söndürücü bulundurmalıdır.

Motorlu Araçlarda :
Özel otomobillerde en az 1 adet 1 veya 2 kg'lık, oturma yeri (14) kişiye kadar olan araçlarda 1 adet 6 kg'lık, tehlikeli madde taşıyan araçlarda ve oturma yeri 14 kişiden fazla olan otobüslerde, biri ön biri arka bölgede olmak üzere 2 adet 6 kg'lık (ABC Kuru Kimyevi Tozlu) yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır.

Not: Yangın söndürme cihazlarının CE'li olması ve periyodik bakımlarının zamanında yaptırılması şarttır.

   

POYRAZ Yangın ve Güvenlik Sistemleri - Cumhuriyet Mahallesi 48310 Göcek,MUĞLA Tel: (0 252) 645 2842 & 645 2610 | Faks: 645 1081